6 tipp, hogy könnyebben túléld a napot anyukám!

1-2 gyerekkel a hátunk mögött, már berögzültek a szokásaink, amikkel próbáljuk túlélni a napot. Itt az ideje változtatni!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2016. november 13. Babafalva

Kelj fel a gyerekek előtt!

OK, tudom, hogy ez keményen hangzik, de maradj velem! – ha újszülöttel vagy otthon, akkor Neked nem szóltam, mars vissza az ágyba és pihenj, amennyire ez emberileg lehetséges!

Hidd el, sokkal jobban fogod bírni a reggeli hisztiket, érthetetlen igényeket is, ha Te már ittál egy kávét, felöltöztél, feldobtad a napközbeni arcodat – smink, frizura -, vállalhatóvá, átjárhatóvá tetted a lakást és mindezt nyugiban! A gyerekeknél is kevésbé fogod elveszteni a türelmedet, ha csak rájuk kell koncentrálnod. A korán kelés szörnyű dolog – nincs ezen mit szépíteni -, de idővel hozzá tudsz szokni.

cup-1031774_1920

Írj listát a teendőidről

Ez egy mankó a kezedben, mellyel hatékonyabban fogod tudni levezényelni a napot. Amire jó a gyakorlatban:

  • nem fogsz semmit sem elfelejteni, ami este nyomaszthatna,
  • nagyszerű, szinte már katartikus érzés kihúzni a tételeket! Ez egyfajta útiterv, mely végigvezet a napon és nem enged eltévedni.

Készítsd el magad!

Már az első pontban szenteltem egy szösszenetnyi helyet a sminknek és frizurának, de fontos, hogy külön pontot is kapjon. Tudod miért? Hiúságból. Ez egyfajta pszichológiai hadviselés, melyet magad ellen kell folytatnod. Ha tetszik a tükörben látott személy, elégedettebb, magabiztosabb és fesztelenebb leszel egész nap.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább ITT!