7 dolog, amiről azt hittük, hogy egészséges, pedig nem az

Vannak köztük meglepő dolgok, olvass tovább!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség
2017. április 18. Babaszoba

Gyerek reggeliző pelyhek

Habár a kimondottan gyerekeknek készült reggeliző pelyhek dobozán számtalan kis felirat virít, hogy milyen sok hozzáadott vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, a legtöbb esetben óriási cukorbombák is. Gyakorlatilag 40 százalékkal több cukrot tartalmaznak, mint a felnőttek részére készült változatok. A színes verziók ráadásul dúskálnak mesterséges színezékben is. Álljunk ellen a gyerek könyörgésének, és hagyjuk inkább a boltban!

Illatosított gyertyák

Azzal sokan tisztában vannak, hogy a különböző levegőillatosítók veszélyesek az egészségünkre nézve, azt azonban már kevesebben tudják, hogy a kedvenc illatosított paraffinos gyertyák is legalább olyan ártalmasak. Égés közben ezekből ugyanis káros méreganyagok távoznak. Válasszunk inkább természetes viaszból készült, hozzáadott illat- és színezékmentes változatokat, a kanóc pedig mindig pamut legyen.

Frozen Yogurt

A különböző franchise rendszerben árult joghurtalapú fagyik egyáltalán nem olyan egészségesek, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Mivel több cukrot és kevesebb zsírt tartalmaznak, mint a rendes fagyi, ezért a szervezetünk gyorsabban feldolgozza a káros szénhidrátot, amitől pillanatok alatt az egekbe szökken a vércukorszintünk. Habár a feltétként választható gyümölcsök egészségesek, a különböző cukorkák és csokidarabkák tovább rontják a helyzetet.
A cikket ide kattintva tudod továbbolvasni.