7 étel, amit ne fogyassz terhesség alatt!

A terhesség a legfontosabb életszakasz a nők életében. Kismamáknak extra figyelmet kell fordítaniuk arra, mit esznek és mit csinálnak ezalatt a kilenc hónap alatt. Összegyűjtöttünk hét olyan ételt, amit semmilyen esetben ne fogyasszunk ezen időszak alatt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 02. bencze.aron

A terhesség a legfontosabb életszakasz a nők életében. Kismamáknak extra figyelmet kell fordítaniuk arra, mit esznek és mit csinálnak ezalatt a kilenc hónap alatt. Összegyűjtöttünk tíz olyan ételt, amit semmilyen esetben ne fogyasszunk ezen időszak alatt.


Mosatlan ételek (gyümölcsök és zöldségek)

Manapság szinte minden gyümölcsöt és zöldséget vegyszerrel kezelnek. Amennyiben mosatlanul fogyasztjuk őket, nemcsak a kismamát, de a magzatot is károsíthatja, ráadásul a szülés során komplikációkhoz is vezethet.

Pasztörizálatlan tej

A nyersen fogyasztott tehéntejben számos veszélyes baktérium lehet, úgy mint Camplyobacter, Salmonella, Listeria, E.coli, melyek fogyasztása különösen a legyengült szervezetű emberek, idősek, gyerekek és várandós nők számára lehetnek veszélyesek. A Camplyobacter okozta megbetegedés hasmenéssel, görcsökkel és lázzal jár, és ha eléri a vérkeringést, akár halálos kimenetelű is lehet.

Lágy sajtok

Minden fajta lágy sajt savas és több nedvességet tartalmaz, aminek következtében rengeteg baktériumot tartalmaz. Ezért a kismamáknak távol kell tartaniuk magukat még a camemberektől , a parmezánoktól és a cheddar sajtoktól is.

Bizonyos herbál teák

Minden más esetben a gyógynövény teák mindenkinek ajánlottak, azonban azok a változatok, melyek piros termést és apró csalánokat tartalmaznak veszélyesek lehetnek a várandós nőkre. Győződj meg arról, hogy azok a gyógyteák, amiket fogyasztasz, nem tartalmaznak semmilyen különleges vagy növelő vegyszereket, vagy a fent említett anyagokat.

Nyers húsok

A nyers húsok szigorúan kerülendőek a kismamák számára. A nyers hús olyan káros baktériumokat tartalmaz, ami szellemi visszamaradottsággal vagy másik születési hiányosságokkal végződhet.

Koffein

Koffein nagy mértékben növeli a vetélés kockázatát. Naponként 300 mg-nál semmiképpen ne emeljük az adagot, máskülönben ez árthat a magzatnak.

Alkohol

Az alkohol minden fajtáját maximálisan kerülni kell a terhesség ideje alatt. Bármilyen fajta alkohol gátolhatja a magzat növekedését, ami nemcsak szívhiányossághoz vezethet, de szellemi visszamaradottságot is okozhat.