7 káros étel, amit gyakran adunk a gyerekünknek

Pedig nem kéne. Egyrészt az ízlelőbimbóik hozzászoknak ezekhez, így a "normális" ételek már nem fognak ízleni nekik, másrészt egyszerűen a testük fiziológiailag nem alkalmas a befogadásukra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
cukor
2018. július 23. Babaszoba

1. Gyümölcslevek

Tudtad, hogy egy pohár gyümölcslé 5-6 teáskanál cukrot is rejthet? Ez azonnal bekerül a véráramba, ami rendkívül rossz hatással van a szénhidrátok metabolizmusára. Az ajánlások sokkal inkább a friss gyümölcsök fogyasztását támogatják, de a frissen facsart gyümölcslé vagy smoothie is jó alternatíva.

2. Joghurt

Ahhoz, hogy egészséges joghurtot válasszunk, el kell olvasnunk az összetevőket. Semmiképpen ne vegyünk olyat, amit nem kell hűtőbe tenni, és lehetőleg részesítsük előnyben a natúr verziót a cukrozott, gyümölcs joghurtokkal szemben!

3. Gabonapehely

Sajnos a reklámokkal ellentétben, amik azt hangoztatják, hogy milyen egészségesek a gabonapelyhek, hiszen tele vannak vitaminnal és rosttal, az igazság az, hogy leginkább csak cukorral vannak tele ezek a hívogató dobozok. Laktatónak és táplálónak sem mondhatók, ezért a gyerekünk fél óra múlva ismét éhes lesz. Készítsünk inkább zabkását növényi tejjel és gyümölcsökkel. Pár perc az egész, de valóban tápanyagokban gazdag ételt teszünk a gyerekünk elé.

A cikk itt folytatódik.