8 dolog, amit tudnod kell a férfiak termékenységéről

A férfimeddőség a meddőségi esetek felét teszi ki. A férfimeddőségnek számtalan oka lehet, lássuk mik lehetnek ezek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
meddőség
2018. június 09. Babaszoba

Az alvás befolyásolhatja a férfiak termékenységét

A health.com kérdezett meg arról szakértőket, hogy milyen jelei, okai és befolyásoló tényezői lehetnek a férfiak termékenységének, s a meddőségnek. Ezekből válogattunk.

Fontos, hogy mennyi szex van?

Nem az a fontos termékenység szempontjából, hogy mennyit szexeltek vagy, hogy a párod maszturbál-e. A spermiumok minősége nem ezen múlik. A legtöbb férfi másodpercenként 1000 spermiumot termel, függetlenül attól, hogy hányszor következik be ejakuláció.

Spermiumszám

Sok minden befolyásolhatja a spermiumszámot és a termékenységet. Egy egészséges ejakulátumban kb. 15-20 millió spermium van milliliterenként. Ha ez a szám megvan, akkor jó esély van arra, hogy sikeres legyen a megtermékenyítés.

Nincsenek korai figyelmeztető jelek

Nincsenek konkrét tünetei a férfi meddőségnek, de vannak olyan körülmények, amelyek okot adhatnak arra, hogy gyanakodj. Ha a férfipartnerednek valaha is ágyék körüli műtétje volt, rákos megbetegedésből gyógyult föl, akkor nagyobb a kockázata annak, hogy terméketlen.
Gyanús lehet az, ha elmúltál 30, rendszeresen próbálkoztok, veled minden rendben, de mégsem jön össze a baba. Ebben az esetben azért érdemes arra gondolni, hogy a partnereddel nem stimmel valami. Ilyenkor érdemes kivizsgálásra menni.