9 ránctalanító tipp rettegőknek

A drogériák polcain annyiféle ránctalanító krémmel találkozhatunk manapság, így sokszor nehéz eldönteni, melyik jelenti a tényleges megoldást. Számos olyan praktika létezik, amelyet bevetve könnyedén felvehetjük a harcot a ráncok ellen anélkül, hogy a méregdrága kemikáliák után nyúlnánk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. augusztus 13. bencze.aron

A drogériák polcain annyiféle ránctalanító krémmel találkozhatunk manapság, így sokszor nehéz eldönteni, melyik jelenti a tényleges megoldást. Számos olyan praktika létezik, amelyet bevetve könnyedén felvehetjük a harcot a ráncok ellen anélkül, hogy a méregdrága kemikáliák után nyúlnánk.


Sok olyan módszer létezik, amelyet hétköznapjainkba beiktatva egyszerűen és gyorsan felvehetjük a harcot a ráncok ellen anélkül, hogy drasztikus beavatkozásokat végeztetnék magunkon – írta a Woman’s Day. Következzenek a tippek.

Élénk színű zöldségek, gyümölcsök

A színes gyümölcsök és zöldségek, mint a málna, az áfonya, a kalifornai paprika és a spenót nagyon sok antioxidánst tartalmaznak. Ha rendszeresen fogyasztjuk ezeket, segítenek a méregtelenítésben és kiküszöbölhetjük a bőrt öregítő, káros környezeti hatásokat. De a zöld tea gyakori fogyasztásával is sokat teszünk a bőrünkért.

Napsugárzás a kocsiban

A napsugárzás bőrt öregítő hatása köztudott, de arra kevesen gondolnak, hogy az autóban ülve is veszélyt jelentenek. Főleg, ha több órán keresztül a kocsiban ülünk. Ilyenkor ugyanis a bőr számára különösen káros UVA sugaraknak van elég idejük arra, hogy az ablaküvegen keresztül áthatoljanak. Érdemes tehát ekkor is fényvédővel kenni magunkat. Aki pedig unja az állandó kenegetést, barátkozzon meg a színezett ablaküvegekkel.

Vizsgáljuk meg a családfát

Azt, hogy ki mennyire ráncosodik természetesen a genetikai tényezők is befolyásolják. Érdemes tehát szüleinket és nagyszüleinket tüzetesebben megvizsgálni, mert nagy valószínűséggel hasonló módon fogunk ráncosodni – fejtette ki Alex Khadavi dermatológus, aki szerint ezeken a területeken még inkább ügyeljünk a fényvédelemre ezzel nagyban késleltethetjük az öregedési folyamatokat.

Ügyeljünk a mimikára

Nagyon sokan nem is tudnak róla, amikor ráncolják a homlokukat vagy felvonják a szemöldöküket. Az állandóan ismétlődő mimika homlok, száj és szemöldökráncokat eredményez. Érdemes a tükörben nézve megfigyelni a mimikánkat és amennyire lehet kerüljük a hírtelen arcrángásokat. Peresze, aki impulzív természet annak elkerülhetetlenül több lesz a mimikai ránca – folytatta Alex Khadavi dermatológus.

Melltartóval a ráncok ellen

Szerencsére a dekoltázs ráncosodására ma már létezik egy olyan találmány, amit beszerezve el is felejthetjük a problémát. A decollette egy speciéális melltartó, amely megakadályozza, hogy a mellek összenyomódjanak alvás közben. Állítólag egy éjszaka elteltével is látszik a hatása, érdemes tehát kipróbálni.

Alvási pózok váltogatása

Éjjelente nem csak a mellek, az arcunk is összenyomódhat, ahogy a párnánkon fekszünk és a kor előrehaladtával, elvesztve rugalmasságát a bőr, egyre nehezebben simul ki utána. Szerencsére ezt a jelenséget elég könnyű orvosolni elég, ha más-más pózban alszunk. A legjobb persze az, ha csak a hátunkon alszunk, de ki képes erre?