A 8 legjobb gyógyító fűszer

Mielőtt a gyógyszergyártók rájöttek arra, mekkora profitot lehet besöpörni a betegségekből, az egészség megőrzését hagyományosan gyógynövényekkel és fűszerekkel érték el. Ha mégis beütött valamilyen nyavalya, biztosan volt a polcon egy adag szárított növény, amelyet csak össze kellett főzni, hogy hatásos természetes gyógyszert készítsenek belőle. Íme a legjobbak közülük.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 09. szabo.daniel

Mielőtt a gyógyszergyártók rájöttek arra, mekkora profitot lehet besöpörni a betegségekből, az egészség megőrzését hagyományosan gyógynövényekkel és fűszerekkel érték el. Ha mégis beütött valamilyen nyavalya, biztosan volt a polcon egy adag szárított növény, amelyet csak össze kellett főzni, hogy hatásos természetes gyógyszert készítsenek belőle. Íme a legjobbak közülük.


Gyömbér – Gyulladáscsökkentő és jót tesz az emésztésnek. Próbálj hozzáadni egy keveset a teádhoz, gyümölcslevedhez vagy bármilyen zöldség-ételhez.

Kömény – Segíti a normális vércukorszint megtartását és antioxidáns. Curry-ételek remek kiegészítő fűszere.

Fahéj – Szintén antioxidáns. Használd bátran egészséges édességek elkészítéséhez.

Kurkuma – Gyulladáscsökkentő, erős antioxidáns és rák ellen használható fűszer. Jól passzol curry és rizsételekhez.

Rozmaring – Pizzákhoz és paradicsom alapú ételekhez nagyon jó. Szintén antioxidáns.