A 8 legjobb gyógyító fűszer
Mielőtt a gyógyszergyártók rájöttek arra, mekkora profitot lehet besöpörni a betegségekből, az egészség megőrzését hagyományosan gyógynövényekkel és fűszerekkel érték el. Ha mégis beütött valamilyen nyavalya, biztosan volt a polcon egy adag szárított növény, amelyet csak össze kellett főzni, hogy hatásos természetes gyógyszert készítsenek belőle. Íme a legjobbak közülük.
Mielőtt a gyógyszergyártók rájöttek arra, mekkora profitot lehet besöpörni a betegségekből, az egészség megőrzését hagyományosan gyógynövényekkel és fűszerekkel érték el. Ha mégis beütött valamilyen nyavalya, biztosan volt a polcon egy adag szárított növény, amelyet csak össze kellett főzni, hogy hatásos természetes gyógyszert készítsenek belőle. Íme a legjobbak közülük.
Gyömbér – Gyulladáscsökkentő és jót tesz az emésztésnek. Próbálj hozzáadni egy keveset a teádhoz, gyümölcslevedhez vagy bármilyen zöldség-ételhez.
Kömény – Segíti a normális vércukorszint megtartását és antioxidáns. Curry-ételek remek kiegészítő fűszere.
Fahéj – Szintén antioxidáns. Használd bátran egészséges édességek elkészítéséhez.
Kurkuma – Gyulladáscsökkentő, erős antioxidáns és rák ellen használható fűszer. Jól passzol curry és rizsételekhez.
Rozmaring – Pizzákhoz és paradicsom alapú ételekhez nagyon jó. Szintén antioxidáns.