A babák nem munkaidőben szeretnek világra jönni

A születések háromnegyede nem a 9 és 5 közötti, hivatali órákban történik - állapította meg egy új kutatás az Egyesült Királyságban. A University of London kutatói azt mérték, hogy mindössze az újszülöttek negyede (28,5 százaléka) jön világra munkaidőben, 71,5 százalék viszont azon kívüli időpontban születik meg: hétvégén, munkaszüneti napokon vagy délután 5 és reggel 9 között a munkanapokon - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2018. július 09. csalad.hu

A kutatók több mint 5 millió, 2005 és 2014 között született gyermek adatait vizsgálták meg. Kiderült, hogy a legtöbb spontán szülés hajnali 1 és reggel 7 óra között történik, a 4 óra a csúcsidő.

Vizsgálták a mesterségesen megindított szüléseket is, az összes születés egyötöde ilyen. Ezek többnyire éjfél körül történtek, kedd és szombat között, illetve olyan napokon, amelyek éppen megelőznek valamilyen munkaszüneti napot.

A tervezett császárok (ezek adják a szülések 9,2 százalékát az Egyesült Királyságban) legtöbbször hétköznap délelőtt 9 és dél között zajlanak le. Nem meglepő módon karácsonykor nem nagyon ütemeznek be császárt, de egyébként akkor a spontán születések száma is alacsony.

A cikk folytatásához kattints.