A boldog házasság kilenc titka

A hosszú és boldog házasság ugyanúgy igényli a törődést, mint egy szép, nemes virág. Ez azt jelenti, hogy a pár mindkét tagjának energiát kell fektetnie a kapcsolat ápolásába, de a „munka” jutalma – a boldog megelégedés - garantáltan nem marad el.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 26. czefernek.lena

A hosszú és boldog házasság ugyanúgy igényli a törődést, mint egy szép, nemes virág. Ez azt jelenti, hogy a pár mindkét tagjának energiát kell fektetnie a kapcsolat ápolásába, de a „munka” jutalma – a boldog megelégedés – garantáltan nem marad el.  A jó házasság kilenc titka az ehow.com összeállításából.


1. Ünnepeljétek azt, ami közös!

Fontos megtalálni a közös kapcsolódási pontokat. Ami érdekli, örömmel tölti el mindkét felet, azt ápolni, nevelgetni kell, hiszen a közös élmény építi a kapcsolatot.

2. Értékeljétek a különbségeket!

Nem csupán tolerálni, értékelni is érdemes a köztetek lévő különbségeket, amik arra is szolgálhatnak, hogy tanuljatok egymástól. Becsüld meg társad tőled eltérő stílusát, szemléletmódját, személyiségét! A különbségek nem csak bosszúságot, örömöt is okozhatnak, ha jól szemléljük őket!

3. Gyakoroljunk türelmet!

Mindig biztosíts elég időt házastársad számára ahhoz, hogy ő is kényelmesen tudja teljesíteni azt, amit maga elé tűzött!

4. Légy megértő!

Ahogy sok mást, ezt is tanulni kell, de nagyon fontos rájönni, hogyan lehetünk megértőek és olvashatunk a társunk szeméből.

5. Osszátok meg egymással az érzéseiteket!

Szakítsatok időt a meghitt beszélgetésekre, ahol el tudjátok egymásnak mondani, mit éreztek. Egy kellemes hangulatú étteremben megnyílni is könnyebb, de ami igazán számít, hogy valóban figyelj oda a társadra! Az is fontos, hogy ilyenkor egymás szemébe nézzetek!

6. Fontos az arányosság!

Igyekezzetek megtartani az arányokat – akár szavakról akár tettekről van szó – a pozitív és negatív oldal között.

7. Időt kell adni!

Hagyjatok időt arra, hogy a meglepetés miatt érzett csalódottság elmúljon! Ahol megértés van, ott a megoldás is mindig hamarabb jön. Minden probléma mögé könnyebb belátni, ha alszunk rá egyet.

8.  Fontos a problémák higgadt kezelése

A feloldhatatlan ellentéteket olyan módon kell megoldani, ami erősíti a szerelmeteket. Törekedjetek arra, hogy az érzéseiteket agresszió és támadás nélkül kommunikáljátok a másik felé. Figyeljetek egymásra nyitott szívvel és próbáljatok olyan megoldást találni, amely mindkettőtök számára kielégítő.

9. Mondjatok köszönetet!

Tanuljatok meg köszönetet mondani a legapróbb dologért is. A hála lehet rövid, de mindig legyen őszinte!