A burnout-szindróma 10 jele – Innen tudhatod, hogy tönkretesz a rengeteg stessz

A kiégés (vagy burnout)-szindróma hosszú távú, fokozott érzelmi megterhelés, illetve erős stresszhatások következtében alakul ki; napjainkban egyre több ember küzd meg vele, hiszen végtelen a sora azoknak az elvárásoknak, amiknek meg kell felelnünk. Lehet, hogy te is kiégtél? Ha jellemző rád a további 10 tünet, akkor igen!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2016. november 13. FemCafe
  1. Nehezen kelsz fel reggel

A kortizol hormon azért (is) felelős, hogy reggel biztosítsa számodra a kellő energiát; ha az állandó stressz miatt lecsökken a mennyisége, akkor ne csodálkozz, hogy az ébredés egy kínzással ér fel.

  1. Eleget alszol, napközben mégis álmos vagy

A burnout-szindróma egyik tünete, hogy hiába alszol 8 órát vagy többet, mégis úgy érzed, hogy legszívesebben lepihennél napközben. Ennek az az oka, hogy az állandó stressz úgy lemerítette a szervezeted, hogy nem tud ennyi idő alatt regenerálódni.

sleeping-1159279_1920

A burnout fáradtsággal jár

  1. Kívánod a sós ételeket

A krónikus stressz felborítja az elektrolitok egyensúlyát a szervezetedben, aminek az lesz az eredménye, hogy iszonyatosan kívánni fogod a sós ételeket.

  1. Nem tudod kezelni a stresszt

Akinél burnout-szindróma alakul ki, az egyszerűen nem bírja kezelni a stresszes helyzeteket. Lefagy, pánikba esik, ideges lesz és nem talál megoldást, csak magát készíti ki, ha valamilyen probléma felüti a fejét.

  1. Felborul a ciklusod

Mint már írtuk, a krónikus stressz hatására a hormonrendszer felborul, ami magával vonzza a menstruációs ciklus felborulását is, illetve a PMS tünetek felerősödését. Akár meddőséghez is vezethet ez az állapot!

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább FemCafe-n!