A házasok kevesebbszer űzik

A házasok kevesebbet sportolnak, mint az egyedül élők, a párokon belül a férjek a lustábbak - derült ki a brit egészségügyi minisztérium felméréséből.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 24. szabo.daniel

 

A házasok kevesebbet sportolnak, mint az egyedül élők, a párokon belül a férjek a lustábbak – derült ki a brit egészségügyi minisztérium felméréséből.


 

A megkérdezetteknek csak a 27 százaléka teljesíti az általánosan ajánlott heti 150 percnyi sportolást, illetve testmozgást. Az alulteljesítő 73 százaléknak a háromnegyede férj, és a 63 százaléka feleség. Ebből következőn a nőtlen – vagy elvált – férfiaknak csak a negyede nem edzi magát kellően, a nők esetében pedig 37 százalék – adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
 
Korábban a 150 perc heti három – 50 perces – alkalomra osztása – volt az általános javaslat. Nagy-Britanniában az egészségügyi minisztérium szakértőinek hivatalos álláspontja szerint immár 10 percekre és minden napra is szétdarabolható a két és fél óra aktivitás.
 
Korábbi brit felmérések szerint a házasok kétszer hajlamosabbak az elhízásra, mint az egyedül élők, mert kényelmesebb életvitelt engednek meg maguknak, többet töppednek tévé előtt és kevesebbszer szeretkeznek.