„A kismama nem beteg, bármit sportolhat!”

Napsütés, zivatar, ismét napsütés, számos táv és 3100 sportszerető nő – címszavakban így foglalható össze az előző hétvégén megrendezett 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála a Margitszigeten. A családháló.hu kisgyerekes és várandós anyukákat kérdezett a verseny részleteiről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 10. bencze.aron

Napsütés, zivatar, ismét napsütés, számos táv és 3100 sportszerető nő – címszavakban így foglalható össze az előző hétvégén megrendezett 16. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála a Margitszigeten. A családháló.hu kisgyerekes és várandós anyukákat kérdezett a verseny részleteiről.

 


Ez az év legszebb rajtja – fogalmazott a 7,5 kilométeres táv rajtjánál Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda versenyigazgatója, a rendezvény megálmodója. És valóban: kislányok, kismamák, középkorú hölgyek és még nagymamák is részt vettek a Női futógálán. Összesen több mint háromezren érezték úgy, hogy részt szeretnének venni a június eleji megmérettetésen. A kezdéssel nem is volt semmi probléma, azonban nem sokkal dél után hatalmas eső csapott le a futókra, akik a jókora zuhé ellenére sem adták fel a küzdelmet.

Németh Szilvia 24 hetes kismamaként állt rajthoz.  „Évek óta futok, spinningelek, és az orvosom engedélyével a terhesség alatt is folytatom az edzéseket, természetesen szigorú pulzuskontroll mellett” – fogalmazott a családháló.hu-nak Szilvia, aki barátnői rábeszélésére indult el ezen a versenyen. Tavaly is teljesítette már a távot, és rendkívül sok pozitív élménnyel gazdagodott. Szonja és én is nagyon jól bírtuk a versenyt, a tempó és a táv nem volt megerőltető – foglalta össze élményeit a kismama, aki szerint egy várandós nő nem beteg, bármit sportolhat, amíg az jólesik! Pocakja természetesen feltűnést keltett a Margitszigeten, és mint fogalmazott, látott ugyan furcsa tekintetetek a versenyen, azonban nem igazán vette sértésnek.  

Szilvia kitért a felkészülés részleteire is. Elmondása szerint a terhesség 20. hete óta nem kifejezetten futott, mert már annyira nem estek jól az edzések, azonban a versenyt még bevállalta.  Nem bántam meg, nagyon jól éreztük magunkat. Én és Szonja is! – fűzte hozzá végül.

A kétgyermekes Bokodi Nóra 7 évvel korábban várandósan a félmaratont teljesítette, igaz, akkor még ő maga sem volt tisztában állapotával. Ezúttal egyedül érkezett a Női Futógálára, de elmondása szerint nagyobb gyermeke, Bendegúz a felkészülés során folyamatosan vele volt. „Mikor egészen kicsi volt, akkor háromkerekes babakocsival hetente háromszor együtt edzettünk a szigeten” – idézte a múltat Nóra, majd így folytatta: az utóbbi időben pedig már biciklivel kísér a délutáni edzésekre. A gyerekek számára nagy dolog, ha anya elmegy futni, mindig büszkék rám, főleg az érmeket szeretik, ma is a kisebbik nyakában láttam egész nap az egyiket – mesélte Nóra.