A klónok nézik át a matekleckét? – vélemény

Piaci rést talált Magyarország legnagyobb kereskedelmi televíziója: az RTL Klub minden hétköznap (!) reggel 6 óra 5 perctől 7 óra 40 percig rajzfilmeket sugároz. Hogy vége legyen az „uncsi reggeleknek”.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 10. szabo.daniel

Piaci rést talált Magyarország legnagyobb kereskedelmi televíziója: az RTL Klub minden hétköznap (!) reggel 6 óra 5 perctől 7 óra 40 percig rajzfilmeket sugároz. Hogy vége legyen az „uncsi reggeleknek”.


Az új, “Jó reggelt, skacok!” című rajzfilmes blokk lényegében a még hónapokkal ezelőtt megszűnt “Reggeli” idősávjába került. A reggeli magazinműsor megszűnését (és más szűkítéseket is) a csatorna azzal indokolta, hogy a túlzsúfolt piacon és a Magyarországon 2008 óta tartó pénzügyi válság miatt a reklámbevételei folyamatosan csökkentek. „Ahhoz, hogy a csatorna a jövőben is sikeresen, hatékonyan és gazdaságosan működhessen, az RTL Klub a megváltozott helyzethez kívánja igazítani műsorpolitikáját.” – írták.

Átmeneti időszak után végre megtalálták a megoldást: ha a reklámértékesítés szempontjából számításba vehető korosztály (18-49) reggel 6 és fél nyolc között nem néz tévét, akkor ültessük a gyerekeket a TV elé. Nehogy már „uncsi” legyen a reggel. A műsor propagandája így szól: „Helló skacok! Tapadjatok a képernyőre, mielőtt suliba indultok! Február 1-jétől vége az uncsi reggeleknek, mert jön a Star Wars – A klónok háborúja, A tini nindzsa teknőcök, a Pindúr pandúrok és a Boci és Pipi. Jó reggelt, skacok!”

Az átlag kisiskolás háromnegyed nyolcra jár iskolába. Ideális esetben közel lakik az intézményhez (legyen mondjuk maximum fél óra út), így kellőképpen kialudhatja magát, rendesen megreggelizhet, átnézheti az előző nap megírt leckéét, ellenőrizheti a táskája tartalmát, ne adj’ Isten átnézheti a doga előtt az angol szavakat.

Mondjuk ez tényleg uncsi, érthető is, ha helyette inkább a Star Wars, A tini nindzsa teknőcök, a Pindúr pandúrok vagy a Boci és Pipi érdekli az egyszeri iskolást. A tornacucc majd otthon marad, félkész lesz csak a mateklecke, a reggeli is elnagyolva, de legalább a szünetben végre tudnak ezek a szerencsétlen, unatkozó gyerekek miről beszélgetni a suliban

Lehetne a felnőtt filmek analógiájára tiltott sugárzási időt bevezetni mesefilmekre iskolai előadási napokon?