A legjobb flash-játékok gyerekeknek

Ti is azon szülők közé tartoztok, akik képtelenek elrángatni a 21. században szocializálódott gyermeketeket a számítógép elől? A körmös és az elkobzás már lejárt lemez, azonban van köztes megoldás. A Családháló összegyűjtötte a legkevésbé lélekromboló flash-játékokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. június 01. szabo.daniel

Ti is azon szülők közé tartoztok, akik képtelenek elrángatni a 21. században szocializálódott gyermeketeket a számítógép elől? A körmös és az elkobzás már lejárt lemez, azonban van köztes megoldás. A Családháló összegyűjtötte a legkevésbé lélekromboló flash-játékokat.


Eperke zuhatag játék
A legkisebbeknek valószínűleg ismerős Eperke, a furcsa nevű kislány. A gyümölcsös lány nevével fémjelzett játékban legalább három egyforma vitaminbombának kell egymás mellé kerülnie, amik így eltűnnek. Irányítása egyszerű, csupán az egérrel kell felcserélni az egymás mellett lévő szimbólumokat.
http://gyerek.jatek-online.hu/fruit_filled_fun.php

Bohócos terelgetős
Ez a játék azoknak szól, akik fogékonyak az agrárium problémáira és nehezen viselik, ha az állatok szabadon kószálnak. A nyilakkal irányítsuk a bohócot az állatok irányába, majd amikor már mindegyik potenciális anyukaként tekint a szórakoztatóipar munkására, irány a kapu.
http://gyerek.jatek-online.hu/jojos_funny_farm.php

Szerelgetős játék, műszaki zseniknek
Ez a bájos összeszerelős játék leginkább a fiúkat, vagy a műszaki érzékkel megáldott lányokat célozza meg. Az egérrel a tervrajz megfelelő részére húzott alkatrészekkel összeállíthatjuk az aktuális feladatot.
http://gyerek.jatek-online.hu/toy_shop.php

Hot-dog készítős
Ha gyermekünk elkötelezett kereskedő és felnőttként mindenképpen szolgáltatni akar, akkor ez a neki való játék. Az egérrel elkészíthetjük a megrendelő kívánságát, de igyekezzünk, mert sokan türelmetlenek. Nagyszerű lecke a jövőre nézve: a pénzért bizony dolgozni kell.
http://gyerek.jatek-online.hu/hot_dog_bush.php

Fodrászos
Azért, hogy a nemek aránya kiegyenlítődjön, álljon itt egy játék csak lányoknak. Ha a csemetének feltűnően jók a finom motorikus képességei, akkor ügyességét fodrászként is tesztelheti. Vághat, festhet, díszíthet és ehhez csupán az egeret kell használnia. Oh, ha elrontja a frizurát, még csak reklamálni sem fognak.
http://gyerek.jatek-online.hu/girl_hair_make_over.php

Autós, egy kicsit másképp
Gyermeked már első alkalommal száguldozott a kismotoron? Akkor egy sokkal veszélytelenebb formában is kipróbálhatja a sebesség mámorát. Ebben a játékban azonban sajátos gravitáció veszi körül a járművünket, tehát nem árt óvatosan kezelni a nyílbillentyűket.
http://gyerek.jatek-online.hu/jump_gear.php

Felhős, ugrálós
Igazi királylányos játék, melyben a főszereplő lánnyal kell felhőről felhőre ugrálni. Hogy izgalom is legyen a történetben, nem elég pontosan eltalálni a felhőket, közben meg kell menteni a rejtélyes módon felhőkön ragadt kisállatokat is.
http://gyerek.jatek-online.hu/lil_bratz_baby.php

Eszkimós, vagy mi…
Ebben a játékban egy meghatározhatatlan humanoiddal kell a jégtáblákon ugrálni. Irányítani egérrel lehet, ami közel sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik.  Jó kis ujjgyakorlat.
http://gyerek.jatek-online.hu/polar_jump.php

Készíts tortát
Önjelölt háziasszonyok flash játéka. Ha te is szeretnéd, hogy kislányodból tökéletes feleség legyen, akkor ültesd le néha a számítógép elé. Tudom, élőben az igazi. De gondoljunk bele őszintén: nem jobb néha kevesebbet takarítani a konyhában?
http://gyerek.jatek-online.hu/torta_keszito.php

Öltöztess fel…egy orrot
Igazság szerint az egyik legértelmetlenebb játék a sorban, viszont egyértelműen a legszórakoztatóbb is. Megdöbbentően sokáig lehet szórakozni a különböző orrok díszítésével, garantáltan vidám perceket szerezve kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
http://gyerek.jatek-online.hu/pick_my_nose.php