A megszületett baba változtat az anya identitásán

A fiatal nők 70 százaléka úgy érzi, leginkább az anyaság határozza meg őt – derül ki egy friss felmérésből. Mindez független a foglalkozástól, és az életkorral is csak kisebb eltérések mutatkoznak - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyaság
2018. június 01. csalad.hu

Az idei amerikai State of Motherhood kutatás eredményei azt mutatják, hogy függetlenül az édesanya foglalkozásától, gondolatainak egy része biztosan a gyermekein jár. Azaz a megszületett baba változtat az anya identitásán.

A válaszadó anyák 59 százaléka állította, hogy elsősorban anyasága határozza meg őt. Ami érdekes, hogy ez az arány 30 éves kor alatt 70 százalék.

„Minden, amit csinálok, visszaköt az anyaszerepemhez. Mindig azon gondolkodom, hogy a döntéseim miként segítenek hozzá, hogy egészségesebb, boldogabb ember és ezen keresztül jobb anya legyek” – vallotta például egyikük.

„Abban, hogy az anyák elsősorban szülőként határozzák meg magukat, az a nagyszerű, hogy így a gyermekek több és nagyszerűbb lehetőséget kapnak, mint valaha” – mondta Erin Wiley klinikai szaktanácsadó.

„A szüleik annyi időt és pénzt fektetnek a nevelésükbe, mint korábban egyetlen generáció esetében sem. Csodálatos dolog, amikor egy társadalom a gyermekek fejlődését és növekedését kezeli a legfontosabb dologként” – tette hozzá a szakember.

Sok nő számára felszabadító szabadon kifejezni azt, hogy legerősebben az anyaságuk meghatározó az identitásukban.

A cikk folytatásához kattints.