A tinédzserek nem szeretik a kockázatot

Bár sokszor lehet azt hallani, hogy a tinédzserek szeretik a veszélyeket, úgy mint a gyors vezetést, egy új kutatás eredménye szerint a fiatalokat valójában nem vonzza a veszély, különösen akkor nem, hogyha a kockázat mértéke bizonytalan - számol be a Health Day.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 04. czefernek.lena

Bár sokszor lehet azt hallani, hogy a tinédzserek szeretik a veszélyeket, úgy mint a gyors vezetést, egy új kutatás eredménye szerint a fiatalokat valójában nem vonzza a veszély, különösen akkor nem, hogyha a kockázat mértéke bizonytalan – számol be a Health Day.


‘Azt találtuk, hogy a tinédzserek nem azért vesznek részt veszélyes helyzetekben, mert veleszületett tulajdonságuk, hogy vonzzák a veszélyt, hanem mert nem ismerik eléggé az esélyeiket, az adott helyzet rizikóját’- mondta Agnieszka Tymula a New York Egyetem posztdoktori kutatója, a tanulmány társszerzője.

Amikor a kockázatok ismertek, akkor a tinédzserek elzárkóznak a helyzet elől. Összehasonlítva a felnőttekkel egy kutatás keretében azt találták, hogy a tinédzserek kevésbé voltak hajlandóak kockázatot vállalni pénznyerés reményében, mint szüleik.