A vírusok is a húslevesre esküsznek – Mi a jó megfázás ellen?

D-vitamin, egészség, ginszeng, húsleves, influenza, kasvirág, köhögés, meditáció, megfázás, meghűlés, méz, mozgás, mozgásegészség, nátha, pálinka, probiotikum, tej, vitamin, vitaminhiány, bodza

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 23. szabo.daniel

Itt a náthaszezon, nyakunkon az influenzajárvány, sokan próbálják elkerülni ezeket a betegségeket. Húsleves, pálinka, fokhagyma, ginszeng, méz, kámfor és a többiek: mennyire hatásosak a megelőzésben és a tünetek enyhítésében? Lehet-e mellékhatásuk, meddig és kiknek szabad szedni őket? Egy infografika is segít a tájékozódásban.


A megfázást a leggyakrabban vírusok okozzák, amelyek ellen az antibiotikumok és az elérhető vírusellenes gyógyszerek hatástalanok. Ám mindenki számos olyan módszert ismer, amelyek népszerűek a megfázás megelőzésére és kezelésére. Mennyire hatásosak ezek a módszerek? Ezt próbálták érzékeltetni a Healthline.com egészségügyi szakportál szerkesztői egy infografikával és egy részletes cikkel, amelyet kutatási eredmények alapján készítettek el.