“Adj életet a gyermekednek” – életvédelmi csoport indult a Facebookon

"Adj életet a gyermekednek" elnevezéssel új, életvédelemmel foglalkozó közösség indult a Facebookon. A zárt csoportban életvédő szervezetek képviselői mellett érintett segítők is megtalálhatók.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2018. március 23. C.L.

A csoport különlegessége, hogy mindenki egy helyen található benne: édesanyák, akik krízishelyzetben döntöttek az élet megtartása mellett, nők, akik külső nyomás, akár párjuk akarata miatt elvetették a gyermeküket. Tagjai krízis várandósok, életpárti tagok, örökbefogadó szülők és örökbeadás mellett döntött édesanyák, valamint szakemberek akik a való életben is napi szinten találkoznak az abortusz témakörével.

A csoport tagjai együtt próbálnak segíteni azoknak, akik szorult helyzetbe kerültek. A közösség mindezek mellett beszélgetős csoport, valamint figyelemmel kísérik a világban zajló életvédelemmel kapcsolatos tendenciákat és eseményeket.

“Egyértelműen elmondható, hogy a csoportnak megtartó ereje van, hiszen aki ide bekerül egy egészséges szemlélettel és olyan döntést befolyó információkkal, tanulságos, sokszor szívbe markoló történetekkel találkozik, amelyek megerősítik őt lélekben és segítik az élet megtartásában. Valóban igaz, hogy a legkilátástalanabbnak látszó helyzetekből is van kiút és sokszor a külső szemlélő tisztábban látja azt a krízisben lévő anyánál – mondja a csoport egyik életre hívója.

A közösség egyedülálló abban, hogy aki segítséget kér, még akár az abortusz előtti percekben is keresheti őket, bejelentkezhet a csoportba, ahol mindig talál jó szót, biztatást, támogatást – akár telefonon is.

“Az emberek évtizedekkel ezelőtt még ismerték az élet értékét. Most már nagyon kifordult a világ, de az erkölcsi, emberi belső iránymutatók nem változtak. Az abortusz élet ellenes cselekedet. Mikor két csíkot jelez a teszt, akkor már meddő dolog arról eszmét cserélni, hogy akarják vagy nem akarják, hiszen ő már VAN. Soha többé nem visszafordítható az idő kereke, nem lehet egy gyermeket „eltüntetni”” – fogalmaz az “Adj életet a gyermekednek” hitvallásáról Alberné Görgey Zsuzsanna, a csoport egyik tagja.

A közösség álláspontja szerint előtte érdemes gondolkodni, körültekintően szexuális életet élni, szem előtt tartva azt a tényt, hogy egy nemi aktus még védekezés mellett is magában hordozza a gyermekáldás lehetőségét. Felhívják a figyelmet: a fogamzásgátló eszközöket, eljárásokat használó nők 55%-a védekezés mellett lesz várandós.

Abban az esetben, ha véget vetnek egy terhességnek, hatalmas sajgó seb marad testben és lélekben, az abortusz utáni szindróma ezernyi lappangó vagy épp felszínre törő tünetével. Sosem lehet tudni mikor jön el a pillanat, hogy összeomlik az ember- véli az egyik segítő. “Egy egészséges társadalom nem támogathatja ezt, mert sem az anyának, sem a babának, sem a közösségnek nem jó. Más, fejlettebb, emberpártibb megoldásokat kell keresnie. A csoport célja az is, hogy ebben változást érjenek el” – vallja az  “Adj életet a gyermekednek” csoport.