Anya a vízben azaz irány a nagy kád!

A víz ismerős közeg, hisz igazából ebbe érkezünk: elsőként a magzatvíz óvó simogatását érezzük... Pocakosan vagy a kisbabával együtt a biztonságos vízi közeget megtalálva fantasztikus élményeket élhetsz át.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 15. czefernek.lena

A víz ismerős közeg, hisz igazából ebbe érkezünk: elsőként a magzatvíz óvó simogatását érezzük… Pocakosan vagy a kisbabával együtt a biztonságos vízi közeget megtalálva fantasztikus élményeket élhetsz át.


Relaxáció a vízben: hogyan lazíts?

Ha fáj a lábad, a derekad (márpedig az mindenkinek fáj!), érzed a megnövekedett súlyt is, a legjobb mozgáslehetőséget a vízben találhatod meg. Kérd előtte orvosod tanácsát, de a problémamentes várandósnak szabad, sőt ajánlott (jó minőségű, higiénikus) uszodába mennie.

A víz felhajtóereje súlytalanabbá tesz, és ez sokat segít problémáidon. Ha csak úszkálsz vagy sétálsz, lebegsz a vízben, akkor is már nagyon sokat tettél testi-lelki egészségedért. Pláne ha még találsz speciális foglalkozást is, külön öröm lesz más kismamákkal együtt vagy akár egyedül vízben lazítanod. Érdemes információt szerezni a vízi kismama-tornákról, különösen az Aquanatal ajánlott vagy az ún. Watsu-foglalkozások kifejezetten kismamáknak (amikor időpontot kérsz, feltétlen jelezd, hogy várandós vagy és hányadik héten tartasz!)