Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Aranyóra – Az újszülött első órája

Aranyóra – Az újszülött első órája

Az aranyóra a szülést követő első pár óra, amikor mind az anya, mind a baba szervezetében olyan hormonok szabadulnak fel, amelyek nagyban segítik az egymásra hangolódást, a kötődés kialakulását.

Babaszoba,

Svéd kutatók 28 újszülött életének első óráiról készült videofelvételek segítségével elemezték az újszülöttek viselkedését. A kutatók megfigyelték, hogy amikor az újszülötteket megszületésük után azonnal bőr-bőr kontaktusba helyezik az édesanyjukkal, jellegzetes viselkedésmintát mutatnak – olvashatjuk a szoptatasportal.hu-n.

baby-1681181_1920

Jól elkülöníthető 9 fázis, amelyeken a bőrkontaktus hatására minden baba végigmegy. Ha lehetőség van arra (és minden szülészeten lehetőséget kéne biztosítani még a baba ellátása előtt), hogy ez a bőrkontaktus létrejöjjön, a baba, az anya testére kerüljön (császármetszésnél is, ha nincs erre lehetőség az anya állapota miatt, akkor az apa meztelen felsőtestére kéne helyezni az újszülöttet), akkor ez a lehető legjobb életkezdetet jelenti számára.

A cikk még nem ért véget. A 9 fázisról részletesebben a továbbra kattintva.

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Környezettudatos karácsony – gyermekeket várnak fát díszíteni

Fenyőfadíszítésre vállalkozó iskolás és óvodás csoportok jelentkezését várják az Advent Budapesten téli fesztivál szervezői a FŐKERT Nonprofit Zrt. felhívására. A...

Close