Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Az anya elhízása a babának is árt

Az anya elhízása a babának is árt

Korai pubertáshoz vezethet, ha valaki a kelleténél sokkal több zsíros ételt fogyaszt, miközben csecsemőjét szoptatja – erre az eredményre jutottak amerikai és kínai kutatók – írja a csalad.hu.

csalad.hu,

Komoly következményekkel járhat, ha egy kismama étrendje nem kiegyensúlyozott. Pontosabban az, ha folyamatosan túleszi magát, ráadásul az elfogyasztott ételek zsírtartalma nagyon magas. A tudósok azt kutatták az amerikai Ohio állam Toledo településének orvosi egyetemén, vajon milyen okok állhatnak a gyermekek pubertás korba lépésének egyre korábbra tolódása mögött.

Egérkísérleteket hajtottak végre, méghozzá úgy, hogy jelentősen megváltoztatták az emlősök addigi étkezési szokásait. „Magas zsírtatalmú ételeket kaptak az egerek attól a pillanattól kezdve, hogy világra hozták utódaikat és elkezdték a szoptatást, egészen addig, amíg teljesen elszakadtak utódaiktól. Ez nagyjából 21 napon következik be. Az egerek egy másik csoportját az addig megszokott, kiegyensúlyozott étrend alapján etettük” – idézte Wang Mengjie vezető kutatót a China Daily című kínai lap kutatásról megjelent cikke.

A cikk itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
„Ha a szíved nem kirakat, a tested miért lehet az?” – Öltözködési kampány a fiatalokért

Motivációs kampány indult Magyarországon a tudatos öltözködés népszerűsítésére és a tinédzser lányok online szexuális zaklatás elleni védelmében. A Pán Péter...

Close