Az anya elhízása a babának is árt

Korai pubertáshoz vezethet, ha valaki a kelleténél sokkal több zsíros ételt fogyaszt, miközben csecsemőjét szoptatja - erre az eredményre jutottak amerikai és kínai kutatók - írja a csalad.hu.

szoptatás
2018. augusztus 21. csalad.hu

Komoly következményekkel járhat, ha egy kismama étrendje nem kiegyensúlyozott. Pontosabban az, ha folyamatosan túleszi magát, ráadásul az elfogyasztott ételek zsírtartalma nagyon magas. A tudósok azt kutatták az amerikai Ohio állam Toledo településének orvosi egyetemén, vajon milyen okok állhatnak a gyermekek pubertás korba lépésének egyre korábbra tolódása mögött.

Egérkísérleteket hajtottak végre, méghozzá úgy, hogy jelentősen megváltoztatták az emlősök addigi étkezési szokásait. „Magas zsírtatalmú ételeket kaptak az egerek attól a pillanattól kezdve, hogy világra hozták utódaikat és elkezdték a szoptatást, egészen addig, amíg teljesen elszakadtak utódaiktól. Ez nagyjából 21 napon következik be. Az egerek egy másik csoportját az addig megszokott, kiegyensúlyozott étrend alapján etettük” – idézte Wang Mengjie vezető kutatót a China Daily című kínai lap kutatásról megjelent cikke.

A cikk itt folytatódik.