Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Az apától is függ, mennyire lesz magányos a gyerek

Az apától is függ, mennyire lesz magányos a gyerek

Senki nem vonja kétségbe a barátságok erejét, ám a közeli kapcsolatok alapját már jóval korábban letesszük: az apuka és a gyermek közötti kötődés és szeretet a meghatározó a későbbi életünkben is.

Babaszoba,

Azok a gyerekek, akik megtapasztalták az apai elutasítást, a szociális kapcsolatokban is sokkal szorongóbbak és magányosabbak voltak, mint azok, akiknek szeretetteljes és erős volt a kapcsolata az apjával – derült ki egy nemrég, a Journal of Youth and Adolescence című szaklapban publikált amerikai kutatásból. Meglepő módon, ez nem volt igaz azokra, akiknek az anyjukkal volt hűvösebb a kapcsolata.

“Az apai visszautasítás sokkal mélyebben érinti a tinédzsereket, és a kutatási eredményeink azt sugallják, hogy ezek a gyerekek jóval idegesebben közelítik meg a társas helyzeteket, ennek pedig szomorú következménye, hogy magányosabbak, kirekesztettebbek lesznek” – mondta Hio Wa Mak, a kutatás vezető szerzője.

A cikk itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Az online „törzsed” helyett tanulj meg boldogulni a családoddal! – A gyerekeink és az internet

2018. augusztus 21–26. között rendezték meg Dublinban a Családok IX. Világtalálkozóját. Az esemény keretében tartott pasztorális konferencián az előadók az...

Close