Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Boldog gyermekkori emlékek, egészségesebb élet?

Boldog gyermekkori emlékek, egészségesebb élet?

A szívet megmelengető, boldog gyermekkori emlékek évtizedek múltán is pozitív hatással vannak az életünkre, többek között csökkentik a stresszt, a depresszió és a krónikus betegségek rizikóját – állapították meg tudósok.

Babaszoba,

A Michigan State University kutatói mintegy 22 000 egyéntől gyűjtött adatokat elemeztek, és arra a következtetésre jutottak, hogy akinek szép emlékei vannak a gyermekkoráról, boldogan emlékszik vissza az édesanyjával vagy édesapjával töltött időre, az felnőttként is egészségesebb. William J. Chopik, Ph.D., a kutatás vezető szerzője szerint kifejezetten meglepő volt, milyen sokat jelentenek ezek az emlékek az embereknek, és még évtizedek után is “ragaszkodnak” ezekhez.

Korábbi kutatásokból már kiderült, hogy a fiatal felnőttek életére meglepően nagy hatással vannak a pozitív gyermekkori emlékek, összefüggésbe hozhatóak például a jobb magánéleti és munkahelyi kapcsolatokkal, a kevesebb depressziós epizóddal és a ritkább egészségügyi panaszokkal is. Most azonban azt is megállapították, hogy akár 40-50 év után is fontosak ezek.

A cikk itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
A gyermeki szorongás tünetei

Szülőként, felnőttként érzékeljük, ha gyermekünkkel nem stimmel valami, ám nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, mi minden másban nyilvánulhat meg...

Close