A boldog házasság egyik legfontosabb titka

Mosás, takarítás, bevásárlás - a háztartási munkák igen sok kellemetlenséget okozhatnak, különösen akkor, ha gyermekeket is nevel a család. Hagyományosan az anyák végezték ezeket a munkákat, de a kutatások azt sugallják, hogy a kapcsolat erősödik, ha a szülők megosztják ezeket a terheket - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
párkapcsolat
2018. április 23. csalad.hu

Újabb kutatás készült és újabb bizonyíték van rá, hogy a terhek megosztása, különösen a mosogatás esetében, segít az egészséges kapcsolat megőrzésében.

A Council of Contemporary Families (CCF) kutatása szerint, ahogy a partnerek megosztják egymás közt a háztartási feladatokat, különösen a mosogatást, annak van a legmélyebb hatása a kapcsolatuk dinamikájára.

Az eredmények nem különösen meglepők. A korábbi kutatások szerint a kapcsolati problémák és a rossz szexuális élet gyakoribb azoknál a nőknél, akik többet mosogatnak, mint azoknál, akiknek a partnere is részt vesz a háztartási munkákban.

Miért okoz a mosogatás ilyen különbséget a kapcsolatokban? Mert nem egy különösebben elbűvölő munka. „A mosogatás undorító. Koszos edények várakoznak a mosogatóban. Ha gyermekeid is vannak, akkor a helyzet még rosszabb” – mondta a kutatás vezető szerzője, Dan Carlson.

A bejegyzés itt folytatódik.