Családlátogatás friss szülőknél – Ezeket a szabályokat mindenképp tartsd be!

Az ünnepek alatt a családlátogatás megszokott dolog, de mi a helyzet azokkal a családtagokkal vagy közeli barátokkal, ahol nemrég született kisgyermek? Milyen illemszabályokat érdemes betartani ahhoz, hogy a látogatásnak mindenki örüljön?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kisbaba
2017. március 07. Noihir

 

1. Az első hetekben csak a legszűkebb családi körnek illik babalátogatóba menniük. A friss szülőknek még bele kell szokniuk az új helyzetbe, és a kis családnak először egymást kell megismerniük, mielőtt látogatókat fogadnának.

2. Az, hogy a szülés után hány héttel lehet először meglátogatni anyát és gyermekét, családonként eltérhet. Éppen ezért érdemes először telefonon (SMS-ben vagy e-mailben) érdeklődni a látogatás lehetséges időpontjáról, és semmiképpen sem szabad egyeztetés nélkül, váratlanul beállítani.

3. A telefonálással is várjunk egy hetet! A folyamatos telefonálgatás zavarhatja az édesanyát és a babát a pihenésben, az etetésben és a pelenkázásban.

4. A babák immunrendszere még nem elég fejlett így könnyebben elkaphatnak valamilyen fertőzést. Így csak akkor menjünk látogatóba, ha teljesen egészségesek vagyunk. A babát csak az anya engedélyével vegyük kézbe, és előtte mindenképpen mossunk kezet. A babát csak a legszűkebb család puszilgathatja!

 

A cikket ide kattintva tudod továbbolvasni!