Csillapítsuk fájdalmunk a konyhában

Ha megfájdul valamink, mielőtt a gyógyszerekhez nyúlnánk, nézzünk szét a konyhában. Mazsola mindenkinél van, márpedig ebben ugyanaz a szalicilsav található, mint az aszpirinben, de ez igaz a narancsra, a brokkolira, az aszalt szilvára és az uborkára is.  

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. január 11. Gyarmati Orsolya

Ha megfájdul valamink, mielőtt a gyógyszerekhez nyúlnánk, nézzünk szét a konyhában. Mazsola mindenkinél van, márpedig ebben ugyanaz a szalicilsav található, mint az aszpirinben, de ez igaz a narancsra, a brokkolira, az aszalt szilvára és az uborkára is.


Ha a fogunk fájdul meg, és éppen nem tudunk felkeresni egy fogorvost, rágcsáljunk el egy szegfűszeget, vagy egy gerezd szétpréselt fokhagymával kenjük be a fájdalmas részt. Ha viszont a gyomrunk rendetlenkedik, késhegynyi mustárt fogyasszunk vagy írót, azaz erjedt tejet. A túróval a fej- ill. torokfájdalmakat enyhíthetjük, együk egy konyharuhába és szorítsuk a kritikus tájékra.

Ha semmi panaszunk, de szeretnénk, hogy ez így is maradjon, együnk hagymát, de nyersen. Megszámlálhatatlan jótékony hatása bőven kárpótol bennünket kellemetlen szagáért. Elpusztítja a baktériumokat, szabályozza a vércukorszintet, segíti az emésztést, hígítja a vért, ezáltal csökkenti a vérrögképződést. A lilahagyma pedig remek tüdőtisztító.