Csokival együtt érdemes almát enni
Bizonyos élelmiszerek párosítása nem csupán az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem felerősíti az ételek egészségvédő hatását is.
Bizonyos élelmiszerek párosítása nem csupán az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem felerősíti az ételek egészségvédő hatását is.
Bizonyos élelmiszerek, főként egyes zöldségek és gyümölcsök önmagukban is jótékonyan hatnak egészségünkre, de egy másik élelmiszerrel párosítva ez a hatás felerősödik – így foglalható össze az élelmiszer-szinergia elmélet lényege.
Az elmúlt évtizedben sok minden kiderült az élelmiszerek kölcsönhatásáról, és ez a tudás az egészségmegőrzésnek egy viszonylag olcsó és egyszerűen alkalmazható eszköze lehet. Tíz évvel ezelőtt például alig lehetett hallani a növényekben található, speciális védőhatást kifejtő vegyületekről (fitokemikáliákról), például a likopinról, az antociánokról vagy a pterosztilbénről, de egy évtized alatt komoly előrelépés történt ezen a téren – olvasható a WebMD szakportálon.