Cukorral könnyebben megy a kisbabák oltása

A cukor segít, hogy a kisbabák nyugodtak maradjanak, miközben megkapják első védőoltásaikat, vagy elvégzik rajtuk a vérvizsgálatot. Egy új tanulmány szerint már néhány csepp cukros oldat is elég ahhoz, hogy lecsendesítse a babákat az injekció beadáskor. Bár a cukortól csendesebbek lettek a babák, az még nem világos, hogy vajon fájdalmukat is csökkentette-e - írja a BBC.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 13. czefernek.lena

A cukor segít, hogy a kisbabák nyugodtak maradjanak, miközben megkapják első védőoltásaikat, vagy elvégzik rajtuk a vérvizsgálatot. <--break- />” src=”/sites/all/modules/wysiwyg/plugins/break/images/spacer.gif” title=”<--break-->“>Egy új tanulmány szerint már néhány csepp cukros oldat is elég ahhoz, hogy lecsendesítse a babákat az injekció beadáskor. Bár a cukortól csendesebbek lettek a babák, az még nem világos, hogy vajon fájdalmukat is csökkentette-e – írja a BBC.</p><div class=

hirdetés

A csapat 14 olyan korábbi tanulmányt tekintett át, amelyek összesen 1500 csecsemő bevonásával készültek, s az újszülött védőoltásokat, valamint vérvizsgálat fájdalmának csökkentésről szóltak. Megállapították, hogy azok a kisbabák, akiknek a szúrás előtt cukros oldatot adtak, kevésbé sírtak, mint azok, akiknek sima vizet.

Kapcsolódó cikkek