„De miért?” – a kisgyermekkori miért korszak szakértői szemmel

Kisgyermeked a miért korszakát éli? Unod már, hogy folyton visszakérdez? Jó oka van minderre, amivel neked is érdemes tisztában lenned.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kisgyerek
2019. március 05. Dívány

Két és fél, hároméves korban elérkezik az időszak, mikor gyermekünk szinte minden egyes mondatunkra a „miért?” kérdéssel reagál. Ekkortájt nem létezik olyan állítás, melyre csemeténk ne kérdezne vissza tömören, de annál kíváncsibban és kitartóbban, mely egy idő után próbára teheti türelmünket. De mi az oka a sok miértnek? A KinderCare szakértője válaszol.

A miért korszak szülőként

A kérdéses életkorban gyermekünk szellemi képességei rohamosan fejlődnek, minek révén bölcsődés korú csemeténk elkezdi felfedezni és jobban megérteni az őt körülvevő világ összefüggéseit. Megpróbál következtetéseket alkotni, rájönni arra, miért működnek úgy a dolgok, ahogy azokat nagy-nagy bámulattal megfigyelte. Lévén, hogy a kicsi csupán néhány éve van a világon, tapasztalatai igencsak minimálisak, fantáziája viszont annál szélesebb. Szeretne magyarázatot találni arra a számtalan csodára, mely a mindennapok során körülötte zajlik, ezért fordul hozzánk segítségért.

A bejegyzés folytatásához kattints.