Dobja le a terhesség kilóit!

Babás spinning? Mi a fene lehet ez? - kaptam fel a fejem, amikor először hallottam erről. Anyuka is vagyok, bringás is vagyok, minden adott volt, hogy kipróbáljam, mit tud a babás spinning.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2013. április 26. divany.hu

Babás spinning? Mi a fene lehet ez? – kaptam fel a fejem, amikor először hallottam erről. Anyuka is vagyok, bringás is vagyok, minden adott volt, hogy kipróbáljam, mit tud a babás spinning.


Egészen sajátos mozgásformát talált ki egy komoly kerékpáros múlttal rendelkező anyuka, Bálint Katica, amely ötvözi a spinning edzéseket a babahordozással, így kerékpáros edzésein nemcsak anyukák, hanem gyermekeik is részt vesznek. Nem kell bébiszitter a sporthoz, éljen!

Én magam most mint második trimeszter végén járó bringás kismama mentem az órára, ovis fiam már kinőtt abból, hogy a hátamra kössem, de nagy hassal is érdekes élmény volt. Láttam, ahogy a csöppségek elszenderültek/érdeklődve figyeltek, miközben az anyukájuk égette a kalóriákat.

Volt olyan is, aki inkább kikívánkozott a kendőből, de ez sem volt gond, mert itt azt is lehet, hogy egy kis pihenőt tartva a babák tegyenek pár kört, és körbenézzenek. De abban az esetben, ha a baba nem vágyik vissza, sincs gond, mert az órának helyet adó óbudai fitneszteremben van gyerekmegőrző.

Mint megtudtam, az órán eddig résztvevő legfiatalabb baba 2 hónapos volt, aki gyönyörűen végigaludta az órát. Az a tapasztalat, hogy minél kisebbek a babák, annál könnyebben alkalmazkodnak, annál inkább esélyes, hogy alszanak végig.

A cikk itt folytatódik!