Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Egészséges gumicukor?

Egészséges gumicukor?

A gumicukor minden szülő rémálma. Hányszor hallottuk már, amikor ismerősök és ismeretlenek megjegyzést tesznek ránk, amiért csemeténk kezében GUMICUKROT látnak. Pedig van egészséges gumicukor is.

Írta: Vajda Boglárka,

A gumicukor minden szülő rémálma. Hányszor hallottuk már, amikor ismerősök és ismeretlenek megjegyzést tesznek ránk, amiért csemeténk kezében GUMICUKROT látnak. Pedig van egészséges gumicukor is, amit akár otthon is elkészíthetünk!


Íme a recept:
Gumicukor
 
0,5 l szűrt gyümölcslé (pl. alma, meggy, ribizli, körte, ananász)
25 g porzselatin
 
A gyümölcslevet egy kisebb lábosba öntöm, majd mikor már langyos hozzákeverem a zselatint. Ettől kezdve folyamatosan kavargatom egy habverővel, és a rajta képződő habot kanállal időnként leszedem. Addig főzöm, amíg fel nem forr. Ha felforrt még egyszer lehabozom, majd egy műanyag tálkába öntöm és 3-4 órára hűtőbe teszem. A megdermedt zselét sütőpapírra kiborítom és kisebb kiszúróformákkal gumicukrokat gyártok belőle.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Még jobban elhíznak az önmagukkal elégedetlen kamaszlányok

Ha az ember túlsúlyos kamaszlány, akkor viszonylag kicsi az esélye, hogy elégedett legyen a testével, különösen, amikor minden lehetséges médiafelületen...

Close