Egyre népszerűbb a családbarát kórházi osztály cím

Az egészségügyi intézmények brandjét erősíti a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség által adományozott elismerés.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát
2019. január 25. Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Fotó: Családháló

Várakozáson felüli érdeklődést mutattak a magyarországi kórházak és rendelőintézetek a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány és a Magyar Kórházszövetség által közösen kiírt 2019-es Családbarát Kórházi Osztály és Családbarát Kórház pályázat iránt. A magas színvonalú és emberközpontú szakmai munkát, egyben a családbarát környezet kialakítását és családbarát gyakorlatokat elismerő címre nem kevesebb, mint huszonnégy kórház – 6 fővárosi és 21 vidéki intézmény – 45 osztálya pályázott – közölte a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány.

Tájékoztatásuk szerint a kivételes érdeklődés annak is köszönhető, hogy az egészségügyi intézmények egyre jobban felismerik, valódi reklámértéket kölcsönöz számukra, ha a közvélemény egyszerre tekint rájuk mint családbarát munkahelyre és ellátó helyre. A családbarátság mint szolgáltatás harmonikusabb gyógyulási folyamatot biztosít a betegek számára, így a családbarát jó gyakorlatok vonzóbbá teszik ezeket a kórházakat, rendelőintézeteket. Ugyanilyen fontos az egészségügyi szakemberek megtartása és a pálya iránt nyitott fiatalok felé a  a munka-magánélet egyensúlyát középpontba helyező munkahelyi jó-gyakorlatok felmutatása. Ezért vizsgálja a kórházi osztályokat mindkét szempontból a pályázat.

Tavaly tizenhat kórházi osztályt díjaztak a kiírók, a legjobb gyakorlatok között telemedicinás megfigyelés, stresszkezelés, kommunikációs tréning, kutyaterápia, online segítségnyújtás is szerepelt. A díj hatását mutatja egyik vidéki pályázó visszajelzése, miszerint az addigi rezidenshiány a díj elnyerése óta megszűnt, megnőtt a fiatalok érdeklődése irántuk.

A Családbarát Kórházi Osztály cím elnyerése egyben előszobája lehet az idén első ízben kiírt Családbarát Kórház címnek. Ehhez egy intézmény három osztályának együttes pályázása volt szükséges. Ez utóbbi címre öt intézmény adta be pályázatát. Az, hogy melyik gyógyító intézmény viselheti a Családbarát Kórházi Osztály, a Családbarát Kórház, esetleg mindkettő címet, a Magyar Kórházszövetség áprilisi közgyűlésén derül majd ki.