Egyszerre kapott új májat és vesét Dominik

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 02. bencze.aron

Anya, miért megyünk kórházba? Hisz jól vagyok! Miért vágják fel a hasamat? Késsel csinálják? – ezeket az ártatlan gyermeki kérdéseket mormolta rémülten édesanyja, Varga Éva (38) fülébe a kis Dominik (4), miközben a mentő szirénázva száguldott vele a Transzplantációs és Sebészeti Klinikára – számol be a szomorú esetről a Blikk.


A bulvárlap cikkében feleleveníti, mikor március 8-án délután az édesanya telefonjára befutott a riasztás, hogy van máj és vese, éveken át tartó gyötrődés fordult reménybe, és patakokban folyó könnyek száradtak fel. Mint tavaly szeptemberben megírták, Varga Dominik születése óta küzdött policisztás máj- és vesebetegséggel, az orvosok szerint már az is kész csoda volt, hogy születésekor életben maradt. Négyévesen pedig már akkora volt a mája, mint egy felnőttnek.

Március 9-én tolták be a kisfiút a műtőbe, és a doktorok kilenc óra alatt ültették be a testébe a két szervet. Ám Vargáék örömét nem sokkal később újra a féltés sötét felhői árnyékolták be: Dominik a műtét után egy héttel rosszul lett.

– Újra fel kellett nyitni a hasát, mert sok vért veszített. Szerencsére nem találtak semmi komoly bajt az orvosok, úgyhogy gyorsan túl lettünk a rémületen.

A kis hős aztán rohamtempóban gyógyult. Csütörtökön pedig már haza is engedték a kórházból. A lap úgy tudja, Dominik Magyarországról kapta meg a számára életmentő új májat és vesét egy nála fiatalabb kisgyermektől.

A családról készült fotót itt találjátok.