Együnk több halat!

Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál, ahol a hal ízű vattacukortól az afrikaiharcsa-szalámin át az orosz vodkás hallevesig és az egyéni receptek alapján elkészített magyaros halászlevekig a magyar és az ázsiai halgasztronómia szinte minden szegmensét bemutatják.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 15. szabo.daniel

Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál, ahol a hal ízű vattacukortól az afrikaiharcsa-szalámin át az orosz vodkás hallevesig és az egyéni receptek alapján elkészített magyaros halászlevekig a magyar és az ázsiai halgasztronómia szinte minden szegmensét bemutatják.


Az Erzsébet téren vasárnap záruló esemény nem egyetlen fajra koncentrál, hanem igyekszik a teljes magyarországi halpalettát bemutatni. Emellett az ingyenesen látogatható fesztivál vendégei megismerkedhetnek a vietnámi, a thaiföldi és a japán halkultúra remekeivel, a tenger gyümölcseinek elkészítési technikáival is.

A látogatók borokat és pálinkákat is kóstolhatnak, sőt akár maguk is elkészíthetik ételeiket például a felállított szalonnasütőn. Lesznek színpadi műsorok, valamint a kisebbeknek minividámpark. A pénteki halászléfőzést és halászlé-bemutatót Harcsa Veronika koncertje kíséri. Másnap a halászléfőző verseny után magyar folklór programok, a GasztroJazz előadása és a Budapesti Utcazenészek Fesztiválja szolgáltatja a zenét a finom falatok mellé. Vasárnap a gyermektáncház után bemutatkozik az ázsiai halas konyha, illetve a színpadon az ázsiai folklór.

A fesztivál részletes programja és egyéb információk megtalálhatóak a www.budapestihalfesztival.hu internetes oldalon.