Együttalvás kontra külön alvás – Mi a jó módszer?

Egy totyogóval igazi kihívás tud lenni az altatás. De vajon, mi a helyes, ha hozzá bújunk, míg elalszik vagy ha megtanítjuk őt egyedül elaludni?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
altatás
2018. április 03. Babaszoba
Sokszor órákig tartó projekt egy-egy esti altatás, ami rendkívül kimerítő az anyukák számára. Vannak gyerekek, akiken ilyenkor csak az segít, ha anya melléjük fekszik. De vajon helyes, ha hosszú távon ezt tesszük?
Tudományos körökben és a szülők között is nagy a vita ebben a kérdésben. Sokak szerint, ha melléjük fekszünk, azzal a gyerek függetlenség-érzetét sértjük, míg mások vallják, hogy ezzel csak szorosabbá válik az anya-gyerek kapocs.
Rachel Gorton, igazolt alvásszakértő, így nyilatkozott a Motherly online magazinnak, amikor a fiának elkezdtek problémák lenni az elalvással: “Választhattam, hogy elengedem azt az elvárásomat, hogy a gyerekemnek egyedül kell tudni elaludnia, vagy tovább frusztrálom magam azon, hogy nem pont úgy alszik, ahogy én szeretném.”

Mit mondanak a tudósok?

Az UCLA alváskutatási központ szerint háromból egy probléma a kisgyerekek körében az elalváshoz szükséges segítséggel, valamint az éjszaka átalvásával kapcsolatos. Ez alatt értendő az is, hogy lefekszünk mellé, míg elalszik, vagy autóba ülünk, hogy a kicsi végre lehunyja a szemét.
A bejegyzés itt folytatódik.