Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Élet a csoki nyuszin túl – Húsvéti tippek

Élet a csoki nyuszin túl – Húsvéti tippek

Hamarosan itt a húsvét, melyre nem lehet elég korán készülni, ráadásul tudatosan. Melyik gyerek ne szeretné a Micimackóból megismert húsvétozást, tojáskeresést. A húsvét is tipikusan az az ünnep, amikor a gyerekek ajándékot, legfőképpen édességet kapnak. Hogy a húsvétozást kicsit egészségesebbé varázsoljuk, inkább próbáljunk meg ennek megfelelően alternatívákat becsempészni az ajándékok közé.

Babafalva,

Hogyan tegyük akkor hát egészségesebbé gyermekeink húsvéti ajándékcsomagját? Miképp ne halmozzuk el őket bolti árukkal? Ki ne emlékezne a nagymama kalácsára vagy sütijeire? Készítsünk házi édességeket gyermekeinknek is!

Ha már húsvéti csoki, akkor legyen minőségi

A boltok polcait már hetekkel az ünnepek előtt ellepik a csoki nyuszik, tojások, báránykák és más speciális édességek. (Ahogy történik ez mikulás idején is) Az újabb hagyományokkal már húsvétkor is elengedhetetlen kelléké vált az édesség csomag, sokan anélkül el sem tudják képzelni. Fontos szempont ezek válogatásnál, inkább a minőség, mintsem a mennyiség. Gyanús, ha az átlagnál sokkal olcsóbban kínálnak egy terméket, hiszen ha megnézzük az összetevőket, sokszor azt láthatjuk, hogy nem is igazi csokoládéval, hanem tejbevonó masszával van dolgunk – ez pedig lényegében cukorból és növényi olajból áll.

Az igazi csokoládén belül is vannak kakaótartalom szerint fokozatok, annál jobb minőségű egy csoki, minél magasabb a kakaótartalma, de azért tartsuk szem előtt, hogy a gyerekek nem mindegyike szereti a 70-90 %-os étcsokit – nekik inkább a 40-50 % körüli gyümölcsdarabosakat válasszunk.
Normális mértékben fogyasztva a csokoládéban lévő kakaóbab flavonoid tartalma több pozitív hatással is bír, úgy mint a szív- és érrendszer védelme, de gondolhatunk a boldogsághormont (endorfint) serkentő összetevőire is.

A cikk itt folytatódik!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Most akkor hány adag zöldséget és gyümölcsöt kell enni egy nap?

Ötöt? Hetet? Tízet? Mindegyikre vannak tudományos bizonyítékok, de mi az igazság? Soroljuk az érveket és ellenérveket, ha már lassan úgyis...

Close