Erősítsd a gyereked védekezőrendszerét!

Nemcsak a felnőttek, de a gyerekek vitaminkészletei is jócskán megcsappannak a tavasz kezdetére. Épp ezért nem árt, ha megerősítjük, támogatjuk a természetes védelmet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2013. május 04. Babaszoba

Nemcsak a felnőttek, de a gyerekek vitaminkészletei is jócskán megcsappannak a tavasz kezdetére. Épp ezért nem árt, ha megerősítjük, támogatjuk a természetes védelmet.


A táplálkozás, a mozgás és a pihenés hármas szabályát alapvetőnek is mondhatnánk, gyakran mégsem érvényesülnek ezek a mindennapjainkban. És hát vannak étvágytalan, rossz alvó gyerekek is, akikkel a legjobb szándék ellenére is nehezen boldogulunk. Ma már tudjuk, hogy a táplálék közvetlenül befolyásolja egészségünket. Az elmúlt évszázadokban például a tengerészek, akik hosszú utat tettek meg friss gyümölcs és zöldség nélkül, a C-vitamin-hiány miatt skorbutban betegedtek meg. Hasonlóképpen alakulhatnak ki hiánybetegségek az alultáplált gyerekeknél is.

Ki a szabadba!

Tavasszal egyre könnyebb kimozdulni, ezért próbáljatok meg minél több időt a szabadban tölteni. Sétáljatok gyalog az óvodába, a boltba, a nagymamához. A mindennapi sport és mozgás elsődleges fontosságú, és már önmagában is egészségvédő hatású. Ha nincs túl hideg, akkor a kicsik nyitott ablaknál is aludhatnak, ez inkább csak egy jó takaró kérdése. Ne felejtsd el, hogy nagyon sokat tehetsz te magad is a gyereked egészségéért, mindez azonban több odafigyelést és talán több munkát is igényel. De megéri, nemcsak azért, mert ezzel megúszhatjátok a közösségben olyan gyakori betegségeket, hanem azért is, mert a család minden tagja nyer azzal, ha lefektetitek az egészséges életmód alapköveit.

A cikk itt folytatódik!