Erre figyelj, ha porszívós orrszívótok van

Ti is használjátok a porszívós orrszívót? Egy gyakori, de annál bosszantóbb problémára szeretném felhívni a figyelmeteket.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
orrszívó
2018. január 11. Babaszoba
Bevallom őszintén, évekig a legnagyobb lelki nyugalomban használtam a porszívós orrszívót. Mindig abban a hitben voltam, hogy ezek a készülékek biztonságosak, mert úgy vannak tervezve, hogy nem okozhatnak fájdalmat vagy problémát a gyerekeknek. Arra azonban álmomban sem gondoltam volna, hogy a porszívómat akár tönkre is tehetik, ha nem figyelek.

Mi lapul a porszívómban?

A gyerkőcök orrának porszívózása az őszi-téli időszak egyik állandó témája. Kezdő és gyakorló anyukák millióféle fórumon osztják meg egymással tapasztalataikat erről a módszerről, ami ma már kikerülhetetlen rutinja a náthás és allergiás gyerekek gyógyításának.
Egy kedves ismerősöm, két kisgyermek édesanyja mesélte nemrégiben, hogy egyik este gyanúsan büdösnek találta a porszívóját, ezért megkérte a férjét, nézze meg, mi lehet a gép baja. A porszívó szétszerelését követően hamar kiderült, mi okozta a gondot: a motortér televolt a gyerkőcök orrából kiszívott váladékkal, ami egyúttal a végét is jelentette a készüléknek.
A cikk folytatásához kattints.