Erre jó egy tesó

Egy tanulmány szerint a testvéreknek nagy szerepe van abban, hogy mennyire válik kedves és empatikus lénnyé egy gyerek. A korkülönbség is számít ám.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
család
2018. március 14. Dívány

A kedves és segítőkész testvérek pedig nem csak a kisebbek számára fontosak: a kistestvérek viselkedése is befolyással van a nagyobbakéra. A kutatók szerint ez egy kortól és nemtől függetlenül működő kölcsönhatás, amely alól a fiatalabb fiúk és a nővérük kapcsolata jelent csak kivételt – írja az Independent.

Big Brother

A Child Development-ben megjelent tanulmány 452, legalább másfél, de legfeljebb 4 éves korú testvérpár életét vette górcső alá, méghozzá úgy, hogy egészen konkrétan bekamerázták az érintett családok házát. A kanadai és izraeli pszichológusok csapata még a kutatás előtt felbecsülte a résztvevő gyerekek empátiás készségét, méghozzá azzal a céllal, hogy a másfél éves kutatás végre tiszta képet kaphassanak arról, hogyan befolyásolja mindez a testvérek empátiás készségét. A családtagok kifigyelt interakciói mellett egy az anyák által kitöltött kérdőív is segítette egyébként mindebben a kutatókat.

A cikk folytatásához kattints.