Étkezzen együtt a család a gyerek egészsége érdekében!

Az otthoni családi étkezés sokat segít abban, hogy a gyerekek hozzászokjanak a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étkezéshez. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy azok a gyerekek, akik többször étkeznek a családdal együtt, több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, ezért egészségesebbek lesznek, és kevésbé áll fenn annak a veszélye, hogy elhíznak - írja a Health Day.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 21. bencze.aron

Az otthoni családi étkezés sokat segít abban, hogy a gyerekek hozzászokjanak a zöldségekben és gyümölcsökben gazdag étkezéshez. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy azok a gyerekek, akik többször étkeznek a családdal együtt, több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, ezért egészségesebbek lesznek, és kevésbé áll fenn annak a veszélye, hogy elhíznak – írja a Health Day.


Egy brit felmérést kimutatta, hogy azok a gyerekek, akik mindig együtt étkeznek otthon a családdal, másfél adaggal több zöldséget és gyümölcsöt esznek, mint azok, akik soha nem együtt esznek. Azoknál, ahol heti egy-két alkalommal eszik együtt a család, ott a gyerekek 1,2-szer esznek több gyümölcsöt és zöldséget az átlagnál.

A mai rohanó világban azonban egyre ritkább, hogy a családtagok együtt esznek, de a kutatás kimutatta, hogy már a heti egyszeri, vasárnapi ebéd is sokat segít a gyerekek egészséges életmódhoz való hozzászoktatásában.

A családi étkezés jó lehetőség arra, hogy a gyerekek megtanulják szüleiktől az egészséges életmódot, különösen, ha a főzésbe is besegítenek. Jó tipp: hogyha a gyerekek felvágják a gyümölcsöt, többet is esznek belőle.

Ez azért is lenne fontos, mert már számos tanulmány kimutatta, hogy a gyerekek nem esznek elég zöldséget és gyümölcsöt, s hogyha magukra vannak utalva, ez az első, amit el is hanyagolnak. Hiszen minden gyerek szívesebben választja a csokoládét, a chipset, a szénsavas üdítőt, mint a gyümölcsöt nassolásként.