Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Évről–évre nehezebb a teherbeesés

Évről–évre nehezebb a teherbeesés

Hazánkban évről évre kevesebb az abortuszok száma, ami egyrészt nagyon örvendetes adat, másrészt azonban elgondolkodtató, főleg ha azt is nézzük, hogy ennek ellenére a népességcsökkenés is folyamatos.

Babafalva,

Hazánkban évről évre kevesebb az abortuszok száma, ami egyrészt nagyon örvendetes adat, másrészt azonban elgondolkodtató, főleg ha azt is nézzük, hogy ennek ellenére a népességcsökkenés is folyamatos. Ennek oka többrétű, hiszen számolni kell a fogamzásgátló módszerek hatékonyságának növekedésével, de sajnos azzal is, hogy a környezeti ártalmaknak köszönhetően sok esetben a teherbeesés is egyre nehezebbé válik. A témában Ratkó Tünde szülésznővel beszélgettünk a ratkotunde.hu-n.

A terhesség kialakulása

Ahhoz, hogy egy várandósság spontán kialakuljon az együttlét mellett még egy sor részletnek is stimmelnie kell. Mindenekelőtt szükséges, hogy mind az anya, mind pedig a leendő apuka szaporítószervrendszere megfelelően működjön, ide értve a méh állapotát, a peteérés rendszerességét, vagy a sperma mennyiségét, minőségét. Ezek a részletek azonban a korok függvényében sajnos egyre inkább romlanak. A nem megfelelő táplálkozás, a mozgásszegény életmód, és az iparosodással együtt járó ártalmak sajnos mind rányomták bélyegüket az egészségünkre.

Az abortuszok számának csökkenésében az is szerepet játszik, hogy a fogamzásgátló módszerek egyre hatékonyabbak, és az áruk is egyre inkább elérhető az alacsonyabb egzisztenciájú rétegek számára is. Ugyanakkor azzal is érdemes számolni, hogy nem minden esetben támogatja az OEP a beavatkozást. Ez azt jelenti, hogy a szám csökkenésében szerepet játszik az is, hogy az abortuszért 37 000 forintos összeget kell kifizetni, ha az indok nem az anya olyan egészségi állapota, mely erősen befolyásolja a magzat egészségét is.

A cikk folytatásához kattints.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Vásárral segítenek a családok

Magyarországon egyre többen vannak, akik adni, segíteni szeretnének és tudnak is - emelte ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár...

Close