Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Ezért ellenkeznek állandóan a kisgyerekek

Ezért ellenkeznek állandóan a kisgyerekek

Te azt mondod, hagyja abba – ő folytatja. Te azt mondod, nem – ő csak azért is csinálja. Te azt kéred, vegye fel – ő pedig újra ledobja. Olyan, mintha egy tipegővel folyamatos harc lenne az élet.

Babaszoba,
Nem csoda, ha sok szülőnek az jut eszébe, hogy a két-három év körüli gyerekek ellenkezését csak büntetéssel lehetne megtörni. Azonban, a tipegők dacossága, állandó ellenkezése rendkívül fontos fejlődési mérföldkő, és ha megértjük, mi minden megy végbe a kicsik agyában, valószínűleg könnyebben tudjuk majd kezelni ezeket a nehéz – és valljuk be, idegörlő – helyzeteket.
A kisgyerekek agyának prefrontális rétege még nem fejlődött ki megfelelően. Ez a terület a felelős többek között a kritikus gondolkodásért, a problémamegoldásért, az impulzuskontrollért, az ok és okozat közötti összefüggések megértéséért. Az alulfejlettség pedig azzal jár együtt, hogy hiába mondjuk a kicsinek, hogy ne csináljon valamit, az agya egyszerűen nem képes ellenállni a vágynak. Sajnos, még akkor sem “sikerül” ez neki, ha tudja, hogy nem helyes, amit csinál és szeretne “jó gyerek” lenni.
A cikk folytatásához kattints.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
A gyermekorvos tanácsa: okosan élvezzük a nyarat!

Fontos, hogy sokat legyenek levegőn a gyermekek, hiszen a sok betegség megelőzésére jó D-vitamin képződését a Nap segíti elő. De...

Close