Ezért ellenkeznek állandóan a kisgyerekek

Te azt mondod, hagyja abba - ő folytatja. Te azt mondod, nem - ő csak azért is csinálja. Te azt kéred, vegye fel - ő pedig újra ledobja. Olyan, mintha egy tipegővel folyamatos harc lenne az élet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
fejlődés
2018. május 15. Babaszoba
Nem csoda, ha sok szülőnek az jut eszébe, hogy a két-három év körüli gyerekek ellenkezését csak büntetéssel lehetne megtörni. Azonban, a tipegők dacossága, állandó ellenkezése rendkívül fontos fejlődési mérföldkő, és ha megértjük, mi minden megy végbe a kicsik agyában, valószínűleg könnyebben tudjuk majd kezelni ezeket a nehéz – és valljuk be, idegörlő – helyzeteket.
A kisgyerekek agyának prefrontális rétege még nem fejlődött ki megfelelően. Ez a terület a felelős többek között a kritikus gondolkodásért, a problémamegoldásért, az impulzuskontrollért, az ok és okozat közötti összefüggések megértéséért. Az alulfejlettség pedig azzal jár együtt, hogy hiába mondjuk a kicsinek, hogy ne csináljon valamit, az agya egyszerűen nem képes ellenállni a vágynak. Sajnos, még akkor sem “sikerül” ez neki, ha tudja, hogy nem helyes, amit csinál és szeretne “jó gyerek” lenni.
A cikk folytatásához kattints.