Ezért nagyon veszélyes, ha kövér a gyermek

Drámai méreteket ölt a fiatalok elhízása - kongatta meg a vészharangot immár sokadszor a brit gyermekorvosok szervezete. A doktorok szerint be kellene fejezni az egészségtelen ételek reklámozását, és a mostaninál sokkal több pénzt kellene költeni az egészséges életmód segítésére - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség
2018. március 28. csalad.hu

 

A vesztükbe rohannak az iparilag fejlett államok a jólét miatt – olvasható ki egy minap publikált jelentésből. A brit gyermekgyógyászati és gyermek egészségügyi szervezet (Royal College of Paediatrics and Child Health – RCPCH) arra figyelmeztet, a fiatalok többsége túlsúllyal küszködik, ami nem csak egyéni, hanem össztársadalmi szinten is komoly probléma. Ötből négy túlsúlyos iskolás gyermek veszélyesen elhízott, ami pedig azt jelenti, hogy a születéskor várható élettartamnál 10-20 esztendővel rövidebb földi létre számíthatnak ezek a gyermekek – írja a minap megjelent tanulmányt idézve az Independent című lap.

A brit szakemberek a jelenlegi helyzetért a mindenkori londoni kormányt teszik felelőssé, például azért, mert nem tiltja az egészségtelen ételek hirdetését olyan időszakokban, amikor nagy valószínűséggel a fiatalok is a tévé előtt ülnek. Ráadásul meglátásuk szerint a szigetországban az egészségügyi kiadások csökkentése a gyermekgyógyászatot is komolyan érinti. A szervezet elnöke, Neena Modi professzor azt emelte ki, hogy már sok számítás bizonyította az egészségügyre fordított pénz megtérülését. “A gyermekegészségügyi források növelése óriási változást jelent a fiatalok későbbi életminőségében, egyáltalán nem mellékesen a gazdasági aktivitásukra is”. A professzor hozzátette, hogy a kövér gyermekek négyötöde felnőtt korában is többletkilókat hordoz magán. “Az elhízás okozta betegségek miatt az érintettek 10-20 évvel rövidebb ideig élnek, mint az ideálishoz közelítő testarányú emberek” – hívta fel a figyelmet.

A cikk itt folytatódik.