Ezért teszel rosszat a gyereknek a szuperhősfilmekkel

A szuperhősök megmentik a világot és legyőzik a gonoszt. De ha alaposabban megnézzük kiderül, hogy Batman sokkal nagyobb agresszor mint Joker.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
TV
2018. november 13. Dívány

A tablet és a TV, régóta tudjuk, hogy nem a legjobb bébicsősz, és most az is kiderült, a szuperhősös filmekből sem azt tanulja meg a gyerek, milyenek az igazán jófiúk. Egy képregényből készült adaptáció nézése közben nem nehéz pedig eldönteni, hogy ki a pozitív hős, melyik oldal testesíti meg a jót, kivel lehet azonosulni.

A cél szentesíti

Egy új tanulmány szerint a jót és igazságosságot megtestesítő szuperhősök valójában sokkal több erőszakos cselekedetet hajtanak végre, mint a kevésbé jó marketinggel rendelkező ellenlábasaik.

“A gyerekek és a serdülők világában a szuperhősök kikezdhetetlen ikonokká válnak, akikre, ha jobban megnézzük, az erőszak és a kockázatvállaló magatartás a jellemző” – mondja a tanulmány vezető szerzője, Dr. Robert Olympia, az American Academy of Pediatrics kutatója. “A mi feladatunk felhívni a családok figyelmét a szuperhősökről szóló filmekben bemutatott erőszak veszélyeire, ami olyan módon lehet káros, hogy a gyerekek a főhősökkel azonosulva óhatatlanul megpróbálják lemásolni azok viselkedését.”

A bejegyzés további részét itt olvashatod.