Felesleges elővigyázatosságból gluténmentesen táplálnia a gyereket

Modernkori félelmeink egyik megtestesülése a glutén: említésére még a hideg is végigszalad sokak hátán. A betegségtől legjobban a kisgyermekes szülők tartanak, akik nem találják a kiutat a hatalmas információtengerben – képtelenség eldönteni, melyik állásfoglalásra hallgassanak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
diéta
2018. április 04. Origo

Ugyanis egyesek szerint a 21. század ágy alatt lakó mumusa a glutén, amitől mindennél jobban óvni kell a babákat. Soha ennyien nem tartottak még gluténmentes diétát: a számos beteg mellett sokan divatból, vélt vagy valós panaszok, esetleg rosszul értelmezett egészségtudatosság miatt étkeznek gluténmentesen.

A jelenség pedig elérte a gyermekeket is; bár sok szülő azzal sincs teljesen tisztában mi a glutén, miért okoz egyáltalán problémát, és mikor kell bevezetni az étrendbe. Ugyanis felesleges elővigyázatosságból gluténmentesen táplálnia gyermekét.

Ahhoz, hogy a glutén és a gyerekek kapcsolatáról beszéljünk, először azt kell tisztázni, hogy milyen betegségeket idézhet elő, illetve mi a különbség a cöliákia, a búzaallergia és a glutén okozta különféle tünetek között.

A cikk itt folytatódik.