“A fürdőruha-viselés talán a legnagyobb kihívás” – Egy rendhagyó fotózás

Az All Women Project keretében egy plus-size modell, Clémentine Desseaux különleges fotózást szervezett: a modellek mind olyan nők, akik a közfelfogás ellenében is elfogadják a testüket, és bátran kimennek a strandra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
testkép
2017. június 17. Hojdák Annamária

Fürdőruhában lenni a legtöbb nő számára nagy kihívást jelent – egy felmérés szerint 73%-unk stresszként éli meg.

A kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy ezen a nyáron a nők valamivel bátrabban időzzenek a vízparton vagy a medence szélén – bőrszíntől, vallástól, testmérettől függetlenül.

 

Clémentine Desseaux (jobbra) a kampány ötletgazdája

 

 

Lulu Bonfils modell

 

A hosszú heg Natalia Harris combján a túlélt csontrák maradványa; mint mondja, nem szokta elrejteni

 

Miski Muse, egy muszlim nő nagyon szereti a strandot. Mint mondja, fürdőruha-választása egyaránt személyes és vallási döntés, és nem érzi, hogy akadályozná strandoláskor.

 

Bree Wijnar 218 cm magas, 16-os méretet hord – ám, ahogy mondja, ez nem akadályozza meg abban, hogy élvezze a strandolást

 

 

A brit modell , Clémentine Desseaux (a felső képen jobbra) is sokáig nagyon nehezen vette rá magát, hogy fürdőruhában emberek közé menjen; kamaszkorában sosem viselt bikinit. Ám az utóbbi időben úgy döntött, nem hajlandó többé így nézni magára. “Önmagam akarok lenni, és boldog, függetlenül attól, hogy néz ki a testem, milyen a súlyom vagy a méretem. (…) Már egyáltalán nem törődöm vele, hogy nagy-e a hasam, vagy, hogy valaki látja a narancsbőrömet, mikor a tengerparton vagyok.”

“Mióta megnőtt az önbizalmam, azt mondhatom, hogy a strandolás a kedvenc fürdőruhámban a legjobb, legmagabiztosabb érzés lett számomra” – mondja Clémentine.

 

via