Füves cigit szívnak reggeli rosszullét ellen a kismamák

Egy kutatás szerint egyre több kismama szív marihuánás cigit a terhessége alatt, ami komoly problémákat okozhat. A terhesség első két hónapjában emelkedett meg különösen a füvezők száma.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kismama
2018. január 06. Babaszoba
Egészségügyi szakértők még mindig nem tudják pontosan, milyen mértékben veszélyezteti a marihuána a magzat egészségét, de egyes kutatások szerint káros hatással lehet a növekedésükre és az agyuk fejlődésére. A marihuánában található bizonyos kemikáliák, mint amilyen például a THC nevű pszichoaktív vegyület vagy a gyomirtó szerek átjuthatnak a placentán, és komoly károkat okozhatnak a baba egészségében.
Amerikai kutatók 2009 és 2016 között 300 ezer észak-kaliforniai várandós kismamát kérdeztek meg a marihuána használati szokásaikkal kapcsolatban. Kiderült, hogy ezalatt az idő alatt 4-7%-kal nőtt a terhesség első két hónapjában kábítószerrel élő nők száma. Sőt, a fiatalabbak között a növekedés jelentősebb volt, mint az idősebb hölgyek körében. A 18-24 év közöttiek esetén az arány majdnem megduplázódott (10-ről 19%-ra). A 18 év alattiak közel negyedének pozitív lett a marihuána használatot vizsgáló teszt eredménye.