Górcső alatt a MÁV kórház szülészete

Szülés előtt emigráló orvos, másnak szánt szuri ellenére megint itt szülne az olvasó: MÁV kórház, Budapest.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 03. czefernek.lena

MÁV kórház, vagyis Állami Egészségügy Központ. Jól felszerelt, jó hírű intézmény, és az, hogy az orvos külföldre dobbant a szülés előtt, vagy hogy az Olvasó a szülés után arra ébred, másnak szánt injekciót adnának neki, bárhol, bárkivel előfordulhat. Nem rossz hely ez, na.


A kórház neve

Állami Egészségügyi Központ, régi MÁV Kórház, Budapest

Mikor szültél itt?

2009. április

Általános tapasztalat

Terhességem előtt nem sokkal költöztünk fel Budapestre, így sem orvost, sem kórházat nem ismertem. Elég sokáig nem is volt orvosom, olyan 5 hónapos terhes voltam, amikor egy ismerősre hagyatkozva határoztam el magam egyikük mellett. Egy harmincas, szimpatikus dokit ajánlott, aki ráadásul éppen abban a kórházban dolgozott, ami a legközelebb volt hozzánk, úgyhogy egyértelmű volt, hogy megpróbálom itt.

Terhesgondozás

Ahogy másoktól hallottam, elég szokatlan volt a terhesgondozásom, de jó értelemben. Az orvos már az elején megadta mobilszámát, amin bármikor hívhattam volna, ha kérdésem lett volna, de szerencsére erre nem volt szükség. Sőt, hogy ne kelljen várni rá, mondta, hogy hívjam fel vagy írjak SMS-t, ha már ott vagyok a kórházban, és lejön megvizsgálni. Mindig készségesen, türelmesen, figyelmesen bánt velem. Hol a Máv-ba, hol a Honvédba kellett menni vérvételre, vizsgáltra. Nekem mindegyik ugyanolyan messze volt, így semmilyen problémát nem jelentett. A Máv rendelő UH-rendelése viszont akkoriban katasztrófa volt.

Érthetetlen módon éppen az ultrahang vizsgáló előtt nem lehetett leülni, csak arrébb, ahova senki nem mert, nehogy beálljanak elé a sorba. Ezért a szűk folyosón kígyóztak a kisebb-nagyobb pocakos nők és kísérőik, ráadásul mindig sokat kellett várni. A vérvétel a Honvédban volt, ahol a terheseket soron kívül előre engedik -az ajtón lévő felirat figyelmeztet erre-, az más kérdés, hogy más várakozók kicsit szúrós szemmel nézik az embert, hogy mit tolakodik, pláne ha nem is látványos még a pocakja.

Pontozás: 8/10