Gyerekekkel a környezetért – jövőre indulhat a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

„Amikor a gyerekeket szólítják meg és tőlük tudunk segítséget kérni, az a legjobb és leghamarabb megtérülő befektetés” - mondta kedden sajtótájékoztatón Klug Lajos. Az FKF Zrt. igazgatója a cég által meghirdetett rajz-,szépírói-,és design pályázattal kapcsolatban úgy nyilatkozott: az elmúlt évek sikerei alapján idén is számos pályaművet várnak, melyek segítenek abban, hogy az emberek a hulladékot ne egy „fertőző tömegként” raktározzák agyukban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 18. Gyarmati Orsolya

„Amikor a gyerekeket szólítják meg és tőlük tudunk segítséget kérni, az a legjobb és leghamarabb megtérülő befektetés” – mondta kedden sajtótájékoztatón Klug Lajos. Az FKF Zrt. igazgatója a cég által meghirdetett rajz-,szépírói-,és design pályázattal kapcsolatban úgy nyilatkozott: az elmúlt évek sikerei alapján idén is számos pályaművet várnak, melyek segítenek abban, hogy az emberek a hulladékot ne egy „fertőző tömegként” raktározzák agyukban.


A Fővárosi Közterület Fenntartó Zrt. kedden tartott sajtótájékoztatója keretében, melyet a hulladékhasznosítással kapcsolatban rendeztek meg, Klug Lajos a cég igazgatója elmondta: azok a szellemi termékek a legjobb reklámok, amik a fiatalok részéről jelennek meg. „Idén a korábbi két pályázatunk mellett egy harmadikat is meghirdettünk, melyben nem csak a fiatalabb gyerekek, hanem a 14 éves korosztály és az a fölöttiek jelentkezését várjuk 22 évig bezárólag.”

Szűcs Panni szóvivő elmondta: a gyerekekkel kezdik el a környezet megvédésére és ezzel együtt a szelektív hulladékgyűtésre nevelést. Hozzátette: várhatóan jövőre indul el az FKF Zrt-nél a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer, ami több külföldi országban már sikeresen működik.