Gyógyító illatok

Az illatok igazi varázslók! Teremthetnek jókedvet, nyugalmat, ugyanakkor kiválthatnak undort, akár haragot is. Egyetlen cseppjükben ott van egész lényegük, mellyel hatalmukban áll gyógyítani és gyönyörködtetni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. augusztus 28. czefernek.lena

Az illatok igazi varázslók! Teremthetnek jókedvet, nyugalmat, ugyanakkor kiválthatnak undort, akár haragot is. Egyetlen cseppjükben ott van egész lényegük, mellyel hatalmukban áll gyógyítani és gyönyörködtetni.


Az aromaterápia hatásos “szelíd” fegyver, házi gyógymód sok kisebb-nagyobb panaszra. Az illóolajokat eredményesen használhatod ekcéma, hasgörcsök, fülfájás vagy akár hiszti, dühroham esetén. A túlpörgött, kezelhetetlen kisgyerekkel például csodákat tesz egy tízperces muskotályzsályás fürdő. Gyereked szervezetének éppen csak egy pici lökés szükséges, hogy beinduljanak az öngyógyító, védekező mechanizmusok. Az illóolajok az agyon keresztül bizonyítottan hatnak a létfontosságú életműködésekre, így a szívverésre, a vérnyomásra, a légzésre, az emésztőrendszerre.

Illóolajok kicsiknek
Rózsafa (Linaloes aetheroleum)
Kamilla (Chamomillae aetheroleum)
Kapor (Anethi aetheroleum)
Eukaliptusz (Eucalypti aetheroleum)
Édeskömény (Foeniculi aetheroleum)
Levendula (Lavandulae aetheroleum)
Narancsvirág (Neroli aetheroleum)
Mandarin (Mandarinae aetheroleum)
Borsosmenta (Menthae piperitae aetheroleum)
Rózsa (Rosae aetheroleum)

Az igazi
Rendkívül fontos, hogy százszázalékos tisztaságú, természetes olajokat vásárolj erre a célra. Ilyenekhez drogériákban, bioboltokban, illetve erre szakosodott üzletekben juthatsz hozzá. Érdemes sötét üveges, cseppentős illóolajat vásárolni, amelynek címkéjén a gyártó neve, elérhetősége is szerepel. A pár száz forintért kapható illatos olajok általában szintetikus vegyületek, gyógyászati célra alkalmatlanok. Az olajok hő- és fényérzékenyek, tehát veszíthetnek hatékonyságukból, ha nyári melegben vagy szobahőmérséklet feletti hőfokon tárolják őket. Mindig figyelj oda arra, hogy nem járt-e le a szavatossági ideje!
A százszázalékos tisztaságú illóolajok márkái: neways, panarom, primavera, naturol, aromax